www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet i altres diputats de l’Esquerra Plural s’’emmordassen’ a les portes del Congrés per rebutjar la llei mordassa del PP
La norma comença el seu tràmit a les Corts amb l’oposició del grup d’EUiA, ICV, IU, la Cha i de la resta de forces menys el PP
Dijous, 16 de octubre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Els i les diputades del grup de l’esquerra Plural, i entre ells el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, han protagonitzat aquest dijous a les portes del Congrés una insòlita imatge: s’han emmordassat amb draps blaus. D’aquesta forma han protestat contra la proposta de llei que el govern del PP anomena amb l’eufemisme ‘de Seguretat Ciutadana’, i que es coneix popularment com ‘Llei mordassa’, que ha començat el seu tràmit a les Corts espanyoles. El projecte de llei impulsat pel ministre d’Interior Jorge Fernández Díaz compta amb l’oposició de l’Esquerra Plural i de la resta de grups de la cambra baixa menys la del PP.

De fet, a les portes del congrés s’han aplegat, a més dels i les diputades del grup de l’Esquerra Plural com Nuet, d’altres de Compromís. Han participat en l’acció de la plataforma ‘No somos delito’, que s’oposa a un projecte de llei que criminalitza la protesta i la dissidència ciutadanes. La norma de Fernández Díaz introdueix, en ple auge de les mobilitzacions al carrer contra les mesures d’austeritat imposades per governs conservadors com el català o l’espanyol, noves i insòlites penalitzacions per a aquells ciutadans i ciutadanes que protesten.

A més de l’acció dels i les diputades, aquest dijous a les portes del Congrés també ha expressat la seva oposició a la norma l’entitat ecologista Greenpeace. Alguns activistes d’aquesta ONG han mirat de desplegar des d’un edifici contigu al de la cambra baixa una gran pancarta amb el lema ‘No a la llei mordassa’, tot i que la policia ha impedit el desplegament total de la pancarta.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Josep Nuet i altres diputats de l'Esquerra Plural, emmordassats a les portes del Congrés.

Diputats del Congrés, entre ells Joan Josep Nuet i altres membres del grup de l'Esquerra Plural, expressen la seva oposició a la llei mordasssa que proposa el govern del PP, aquest dijous a les portes del Congrés.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA