www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena constata que l’escorcoll de les cases d’Oleguer Pujol i la seva imputació demostra que la querella d’ICV-EUiA, Guanyem i Podem “era més necessària que mai”
El membre de la comissió d’investigació del cas Pujol demana que el grup comenci a treballar “el més aviat possible” i que hi comparegui “tota la família Pujol”
Dijous, 23 de octubre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


L’escorcoll de les cases i empreses d’Oleguer Pujol, aquest matí a Barcelona i Madrid, entre d’altres, i la imputació d’aquest fill de l’expresident Jordi Pujol “demostra que la querella que vam interposar conjuntament Guanyem, Podemos i ICV-EUiA era més necessària que mai”, davant del silenci de governs com el de CiU a Catalunya i del PP a Madrid entorn dels casos de corrupció que esquitxen les seves formacions. Així ho ha valorat aquest dijous el portaveu adjunt d’ICV-EUiA i membre de la comissió d’investigació del frau fiscal i l’escàndol Pujol al Parlament, Joan Mena, després d’aquests registres, que era una de les diligències sol·licitades en la querella conjunta que aquestes i altres forces van presentar contra el clan Pujol. Mena també ha reclamat que la comissió d’investigació de la qual formarà part comenci a treballar “el més aviat possible” i ha destacat que “un dels compromisos segurament haurà de ser que acabi passant tota la família Pujol per la comissió d’investigació a donar explicacions”.

Els escorcolls i la imputació “demostren que la querella que vam interposar era més necessària que mai, davant de l’actuació de determinats governs, com pot ser el govern d’Artur Mas, que sembla que miri cap a una altra banda amb el cas Pujol o el cas Pallerols, o també el govern del senyor Rajoy, que mira cap a una altra banda amb els cases de Bárcenas o el recent d’Acebes”, ha declarat Mena, que ha destacat “la necessària implicació de les esquerres en la lluita contra la corrupció”.

“Exigirem la posada en marxa el més aviat possible de la comissió d’investigació del cas Pujol”

Després d’aquests escorcolls i de la imputació d’un altre dels fills de Jordi Pujol, expresident de la Generalitat i defraudador confés, “el que hauria de fer Pujol i tota la seva família és donar la cara i totes les explicacions que calgui, en seu judicial, però també en seu parlamentària”, ha afegit el portaveu adjunt d’ICV-EUiA.

Per això, “exigirem la posada en marxa el més aviat possible de la comissió d’investigació del cas Pujol”, ha afegit el parlamentari, que formarà part d’aquesta comissió. “Hem de saber si això és una trama familiar; hem d’esbrinar què hi ha darrera de la confessió de l’expresident; si això afecta diner públic; i si el vincle polític del clan Pujol ha estat determinant per al seu enriquiment”, ha enumerat.

També ha considerat que caldrà “que acabi passant tota la família Pujol per la comissió d’investigació a donar explicacions”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Mena, amb l'advocat Jaume Asens i l'activista Ada Colau, durant la roda de premsa de presentació de la querella contra el clan Pujol-Ferrussola, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA