www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena desitja que “aquestes llargues cues” siguin “una lliçó de democràcia per al PP i per al govern de Mariano Rajoy”
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA ha participat a dos quarts d'onze del matí a l'IES Escola Industrial de Sabadell
Diumenge, 09 de novembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu adjunt d'ICV-EUiA i participant d'EUiA en les reunions entre els líders de les formacions polítiques que defensen el dret a decidir dels i les catalanes, Joan Mena, ha participat a dos quarts d'onze del matí en el procés participatiu que té lloc aquest 9-N. Ho ha fet a l'IES Escola Industrial, un centre de Sabadell davant del qual, com a tants col·legis de Catalunya, s'han format llargues cues des de primers hora del matí. “Aquestes llargues cues haurien de ser una lliçó de democràcia per al PP i per al govern de Mariano Rajoy”, ha declarat Mena, que ha lamentat que l'executiu espanyol hagi vetat la celebració d'una consulta. Per això, Mena ja ha avançat que, a partir del 10-N, ICV-EUiA continuarà “treballant perquè els i les catalanes ens puguem expressar amb llibertat, amb dignitat, i amb totes les garanties democràtiques” en una consulta sobre el futur polític del país.

Mena ha saludat la mobilització que s'està registrant aquest 9-N i ha animat els i les ciutadanes a participar en la jornada, emetent la seva opinió i també signant la denúncia del govern del PP davant de les institucions internacionals per vetar l'exercici del dret a decidir. Ell, com a diputat del Parlament, ja va signar aquesta denúncia dimecres passat, i aquest diumenge ha acudit al col·legi Escola Industrial del centre de Sabadell, al Vallès Occidental.

La mobilització massiva, ha comminat Mena, ha de servir “per evidenciar que el conflicte a Catalunya existeix, i que no és un conflicte jurídic, encara que el PP el vulgui disfressar, sinó que és un conflicte polític i s'ha de solucionar amb diàleg i permetent que e poble de Catalunya pugui votar, que avui està demostrant al carrer que és el que vol”. Per això, Mena ha fet una “crida a la participació, a la mobilització, i a la denúncia de totes les persones que entenguin que la solució passa per la democràcia”.

Pel què fa al dia després del 9-N, Mena ha lamentat que “no hem pogut fer una consulta amb totes les garanties democràtiques, i per tant ICV-EUiA continuarem treballant perquè els i les catalanes ens puguem expressar amb llibertat, amb dignitat, i amb totes les garanties democràtiques”. “El dret a decidir dels i les catalanes no té aturada”, ha acabat.

A més de Mena, també ha participat ja el secretari quart de la mesa del Parlament David Companyon, que ho ha fet quan ha obert el seu col·legi, a Gràcia, i abans d'atendre una periodista finlandesa. Companyon també ha recollit signatures de denúncia del govern del PP davant les institucions internacionals a les portes de l'escola on ha participat.

Per la tarda acudiran també a participar el coordinador general d'EUiA i diputat al Congrés, Joan Josep Nuet, que ho farà a Montcada i Reixac, i la diputada d'ICV-EUiA a Parlament Lorena Vicioso, que ho farà al Prat.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Mena participa en el procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya, aquest 9-N a Sabadell.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA