www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet saluda la mobilització massiva d'aquest 9-N malgrat el veto del PP: “ens hem guanyat tenir un dia un referèndum amb mandat legal”
El coordinador general d'EUiA constata que l'àmplia mobilització és “un èxit col·lectiu” “construït colze a colze, mà a mà”, que ningú es pot atribuir en solitari
Dilluns, 10 de novembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha saludat aquest diumenge a la nit la massiva mobilització que ha tingut lloc aquest 9-N, quan milions de persones han reclamat l'exercici del dret a decidir de Catalunya en un procés participatiu i signant denúncies contra el govern del PP per impedir-lo. “Ens hem guanyat tenir un dia un referèndum legal”, ha dit Nuet en una intervenció conjunta amb els coordinadors nacionals d'ICV, Dolors Camats i Joan Herrera, per valorar el que Herrera ha titllat de “mobilització més massiva de la història de Catalunya”. Unes hores abans, també han comparegut el secretari general d'ICV, Josep Vendrell, i el portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, per valorar els avenços de participació de les sis de la tarda. Mena ha saludat que la participació i la recollida de signatures massives suposen “un gran èxit col·lectiu”: “avui qui ha sortit derrotat és el PP, i qui ha guanyat és la democràcia”.

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha afegit que “el que avui ha passat és un èxit col·lectiu”, tot recordant que persones molt diverses “han construït colze a colze, mà a mà”, “l'èxit del 9N”. Per això, Nuet ha advertit: “que ningú s'atribueixi aquest èxit col·lectiu, perquè s'equivocaria, i perquè no pot representar de cap de les maneres tota l'ambició de tot un poble”. “L'èxit és col·lectiu, i col·lectivament l'hem de gestionar”, ha dit.

Llencem a les forces immobilistes de Madrid el missatge que després del 9 hi ha el 10, i l'11, i el 12, i continuarem”

Pel que fa al 10-N, Nuet ha advertit que les forces defensores del dret a decidir no s'aturen, al contrari: “a Madrid es pensaven que el 9-N moria avui, i el que ha passat ens demostra que no, que la gent vol seguir, que té força per molt més. Llencem a les forces immobilistes de Madrid el missatge que després del 9 hi ha el 10, i l'11, i el 12, i continuarem”, ha dit el també diputat de l'Esquerra Plural al Congrés.

En aquest sentit, Nuet ha asseverat que “és més fàcil canviar de govern que canviar de país”, i ha assenyalat els cicles electorals de l'any vinent com una oportunitat per castigar el PP que nega el dret a decidir.

Nuet, a més, ha recordat que ICV-EUiA “han demostrat que hi ha una altra Espanya i una altre Europa amiga de Catalunya, que entén el procés”, aconseguint suports al dret a decidir dels i les catalanes de forces d'arreu de l'Estat i d'Europa. “Després del 9-N ells també ens han trucat, i ens han dit companys, molt bé”, ha dit.

Mena: “Hem fet del vot i de la denúncia una eina molt potent de mobilització contra un govern que ens vol segrestar la democràcia”

Una estona abans han comparegut Josep Vendrell, secretari general d'ICV, i el portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, per valorar els avanços de participació de les sis de la tarda. Mena ha saludat per la seva banda la mobilització en “una jornada molt positiva”, en la qual, ha destacat, els i les ciutadanes han acudit massivament tant a participar com a signar la denúncia de l'actitud del govern del PP davant de les institucions internacionals i ho han fet sense incidents remarcables.

Hem fet del vot i de la denúncia una eina molt potent de mobilització contra un govern que ens vol segrestar la democràcia”, ha saludat Mena, que ha considerat que “el govern del PP i l'actitud del PP ha sortit derrotada, perquè no es pot lluitar contra la democràcia: qualsevol que lluiti contra la democràcia ha de ser derrotat per la mobilització, la participació i la denúncia”.

Amb els i les voluntàries hem pogut amb els obstacles del PP, massa vegades també del PSOE, i també amb les amenaces de l'estat”, i “hem demostrat que volem nova política: s'ha acabat l'immobilisme i la prepotència del govern del PP perquè entenem que ha estat derrotada”, ha conclòs Mena.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador d'EUiA, Joan Josep Nuet, i els d'ICV, Dolors Camats i Joan Herrera, valoren l'èxit de participació d'aquest 9-N.

Joan Mena valora la participació d'aquest 9-N, aquest diumenge al vespre, acompanyat per Josep Vendrell.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA