www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena: “Mas no ens pot sostreure el dret a tenir unes eleccions on puguem decidir-ho tot”
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA adverteix al cap de CDC que “tampoc no ens pot robar el dret a tenir una consulta amb totes les garanties democràtiques”
Dimecres, 26 de novembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, ha advertit aquest dimarts al vespre al cap de CDC, Artur Mas, que “no ens pot sostreure el dret a tenir unes eleccions on puguem decidir-ho tot”, ni que tampoc “ens pot robar el dret a tenir una consulta amb totes les garanties democràtiques”. El portaveu adjunt roig i verd ha respost així a la conferència que ha ofert Mas a l'auditori del Fòrum, on ha plantejat la possibilitat de substituir la consulta, en primer terme, per unes eleccions plebiscitàries a les quals ell es presentaria encapçalant o tancant una llista independentista mixta, de personatges públics i partits, sense concretar però quan pensaria fer aquests comicis. Mena ha refermat que la seva formació, que en el seu darrer consell nacional ja va apostar per "un marc constituent" enlloc de "plebiscitari", no se sent interpel·lada per aquest projecte de llista defensat pel líder de CDC.

“El que no pot fer Mes és sostreure'ns unes eleccions on puguem decidir-ho tot, on puguem parlar d'educació pública, de sanitat pública, de corrupció, i de tots aquells elements que, més enllà del dret a decidir, també interessen i també preocupen el conjunt dels i les catalanes”, ha reclamat Mena.

I ha afegit que “el que tampoc pot fer Mas és donar per amortitzada la consulta que ha de decidir el futur polític que ha de tenir Catalunya; tampoc no ens pot robar el dret a poder tenir una consulta amb totes les garanties democràtiques i amb un mandat clar per al futur d'aquest país”. En aquest sentit, el portaveu adjunt d'ICV-EUiA ja havia assenyalat fa uns dies que els processos constituents que defensen forces com IU arreu de l'Estat suposen una oportunitat per al dret a decidir dels i les catalanes.

No ens sentim interpel·lats”

Finalment, Mena ha aclarit un cop més que EUiA no es planteja cap llista conjunta amb CDC. “No ens sentim interpel·lats per aquesta candidatura unitària que demanava el president Mas, perquè nosaltres treballem per una Catalunya lliure, per una Catalunya justa, i per una Catalunya neta de corrupció, que no és pel que treballa CiU en les seves votacions al Parlament”, ha recordat el portaveu adjunt d'ICV-EUiA, un dia després que el coordinador d'EUiA, Joan Josep Nuet, animés ERC a deslliurar-se també del “llast” que suposa per a ella la federació nacionalista.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, durant una compareixença al Parlament 8imatge d'arxiu).

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA