www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA trasllada el seu condol per l’atemptat a Charlie Hebdo i defensa la lluita per la llibertat, la fraternitat, la igualtat i la justícia social
David Companyon, a la concentració de solidaritat amb les víctimes a Barcelona, alerta contra la instrumentalització de l’atac per part dels islamòfobs
Dijous, 08 de gener de 2015
Imprimir compartir, comunitats virtuals


En una missiva al president del Partit de l’Esquerra Europea i del PCF, Pierre Laurent, EUiA ha expressat el seu condol i la seva solidaritat amb les víctimes de l’atemptat perpetrat aquest dimecres a París contra la redacció del setmanari satíric Charlie Hebdo, que va costar la vida a 12 persones. “Volem enviar en nom de tota la nostra organització el nostre condol i la solidaritat que mereix tot el poble francès”, han escrit el coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet, i Toni Barbarà i Àngels Tomàs, membres de l’executiva del PEE per EUiA. A més, EUiA també va ser present a la concentració de rebuig a l’atemptat i en defensa de la llibertat d’expressió que va tenir lloc aquest mateix dimecres al vespre davant de la seu del consolat francès a Barcelona. A la concentració, el diputat d’ICV-EUiA David Companyon també va alertar contra la instrumentalització de l’atac per part de les forces islamòfobes.

“El terrorisme i el integrisme criminal no ha de tenir cap opció ni lloc a la Europa que compartim, amb els nostres valors, objectius i compromisos democràtics”, diu el missatge que Nuet, Barbarà i Tomàs han fet arribar als aliats d’EUiA a França en el marc del PEE, i que també expressa “la nostra tristesa i suport a les famílies de les víctimes i tota la nació”. “Seguim junts en la lluita per la llibertat, la fraternitat i la igualtat...i la justícia social”, conclou l’escrit.

En defensa de la llibertat d’expressió a França i arreu

Així mateix, la pròpia Àngels Tomàs, que és responsable de Solidaritat i Pau d’EUiA, va estar present a la concentració que va tenir lloc a les portes del consolat francès de la Ronda Universitat de Barcelona aquest dimecres al vespre. A la concentració també van acudir el president d’ICV-EUiA Joan Herrera i el diputat roig i verd David Companyon, acompanyats pel membre del Parti de Gauche Phillippe Ogonowski.

Companyon va expressar la seva solidaritat amb les víctimes de l’atemptat a la redacció de Charlie Hebdo. Així mateix, va rebutjar els intents d’instrumentalització d’aquest atemptat que formacions populistes i islamòfobes europees ja estan mirant de fer per difondre el seu odi contra els i les nouvingudes. Finalment, Companyon va refermar la seva defensa de la llibertat d’expressió a França i arreu. També a l’Estat espanyol a on, va recordar, hi ha precedents preocupants com el segrest d’exemplars del Jueves crítics amb la monarquia.


Imprimir compartir, comunitats virtuals

El president d'ICV-EUiA, Joan Herrera, el diputat David Companyon i Phillippe Ogonowski, del Parti de Gauche, aquest dimecres a les portes del consolat francès a Barcelona.

Una dona recorda el compromís antifeixista de Charlie Hebdo, aquest dimecres a les portes del consolat francès a Barcelona.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA