www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
La Xarxa Europea de Sindicalistes confia en que una victòria de Syriza “obri el camí a una renovació progressista a Grècia, Europa i més enllà”
Els i les sindicalistes europeus rebutgen a Brussel•les, en una trobada a la qual han acudit Núria Lozano i Jesús Garcia, les pressions de la troika en el procés electoral hel•lè
Dilluns, 12 de gener de 2015
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La Xarxa Europea de Sindicalistes, que es va trobar els passats 7 i 8 de gener a Burssel·les en una reunió en què van participar els responsables de les àrees de Món del treball, Jesús Garcia, i Social, Núria Lozano, d’EUiA, ha expressat en un comunicat la seva confiança en què la probable victòria de Syriza a les eleccions gregues del proper 25 de gener “obri el camí a una renovació progressista a Grècia, a Europa i més enllà”. En el comunicat, aprovat per unanimitat a la trobada, els i les sindicalistes europees també rebutgen les pressions de diversos organismes internacionals per mirar de manipular l’elecció lliure dels i les ciutadanes gregues. “La xarxa de sindicalistes considera que un govern de Syriza obriria el camí a una nova etapa a les politiques comunitaries, superant així l'austericidi de la Troika”, ha declarat Lozano després de participar a la trobada.

En la seva declaració, els I les participants a la trobada a Brussel·les de la Xarxa Europea de Sindicalistes exposen la seva “total oposició als programes d’austeritat imposats als seus propis pobles per la UE, la troika i els principals governs europeus, causant adversitats innecessàries I inacceptables, destruint avenços socials, amenaçant el desenvolupament econòmic i amenaçant la democràcia i els drets fonamentals”.

A més, els i les reunides a Brussel·les expressen la seva “solidaritat i suport” al moviment obrer i als moviments socials grecs, aixó com a Syriza i la resta de forces d’esquerra “que treballen per alliberar el seu país de la dictadura i del xantatge de la troika”. Finalment, també expressen el seu rebuig i la seva “indignació” per “l’arrogància d’aquelles que denegarien al poble grec el dret a escollir lliurement el seu propi govern i que estan interferint en el procés electoral grec amb campanyes de desinformació, tàctiques de la por i amenaces”.

Així ho ha explicat Núria Lozano, que juntament amb Jesús Garcia ha acudit a Brussel·les en representació d’EUiA. Lozano ha explicat que durant la trobada diversos sectors en lluita grecs, com el de la neteja domèstica, van exposar els seus conflictes en una taula rodona en què també van participar altres col·lectius de treballadores i treballadors en lluita d’altres indrets d’Europa.

“La distinció entre treballadors i treballadores nacionals i migrants es un falsa distinció, només hi ha una única lluita: la lluita per viure amb un mínim de dignitat”

Ho van fer en unes jornades que van tenir com a centre de debat els i les treballadores migrants. “En aquest sentit s’ha conclòs que la distinció entre treballadors i treballadores nacionals i migrants es un falsa distinció, només hi ha una única lluita: la lluita per viure amb un mínim de dignitat de la gent que treballem a Europa, amb independència del nostre origen”, ha explicat Lozano.

A més, la responsable de Món del Treball d’EUiA ha afegit que “especialment repudiable és la consideració de la immigració com una qüestió de seguretat, particularment al Sud d'Europa”, i que “una de les pràctiques més indignes que s'ha denunciat és l'existència d'agències de prestamisme laboral, que exporten semiesclaus dels països de l'est d'Europa al centre i al nord d'Europa, pràcticament sense drets laborals, com a resultat de l'aplicació del principi de país d'origen per part del Tribunal de Justícia de la Unió Europea”.

“Per tant, l'element clau és la forma en què ens organitzem i col.laborem a tota Europa, per lluitar contra el dumping social en general, concretat estat per estat en el progressiu desmantellament dels sistemes de drets socials, laborals i democràtics a tota la Unió”, ha exposat Lozano.

Conscienciar contra el TISA

A més, la trobada també va servir per aprofundir en les amenaces que suposaria l’aprovació del tractat sobre la liberalització de serveis públics (TISA). “Només des d'una presa de consciència per part de la població europea serem capaços d'aturar un tractat que pot suposar la fi dels serveis públics tal i com els coneguem”, ha advertit Lozano.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Núria Lozano i Jesús Garcia, a la trobada a Brussel·les de la Xarxa Europea de Sindicalistes.

Núria Lozano intervé a la trobada de la Xarxa Europea de Sindicalistes a Brussel·les.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA