www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena celebra l'anunci d'unes eleccions que ICV-EUiA vol que serveixin per “canviar-ho tot” i lamenta que CiU encara tindrà nou mesos per retallar
El portaveu adjunt de la coalició reclama a ERC “un full de ruta social” i anuncia que “ara més que mai treballarem per una confluència de les esquerres a Catalunya”
Dimecres, 14 de gener de 2015
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu adjunt d'ICV-EUiA i conseller polític d'EUiA, Joan Mena, ha saludat aquesta nit l'anunci d'eleccions anticipades al Parlament, però ha lamentat que Artur Mas s'esperi encara més de mig any per convocar-les. Mena ha celebrat l'anunci d'uns comicis “que aprofitarem per fer un canvi, i per decidir-ho tot”, però ha constatat que CiU encara disposa de nou mesos per seguir “retallant el nostre estat del benestar”. D'altra banda, el portaveu adjunt d'ICV-EUiA ha demanat a ERC que, a banda del nacional, elabori també “un full de ruta social”. I ha avançat que “ara més que mai treballarem per una confluència de les esquerres a Catalunya”.

Després de celebrar un anunci d'eleccions anticipades que ICV-EUiA reclamava des de feia temps, Mena ha lamentat que Mas no pretengui celebrar-les fins el proper 27 de setembre. “Lamentem que aquestes eleccions es facin tan tard, perquè això permet que CiU continuï nou mesos més retallant el nostre estat del benestar, en educació, en sanitat pública, i garantint els privilegis als seus amics”, ha declarat Mena.

A més, el portaveu adjunt d'ICV-EUiA ha considerat que “no és bona notícia la reafirmació de l'acord de CiU amb ERC, que ha empobrit els i les catalanes i ens ha fet una societat cada vegada més desigual”. Enlloc d'això, el portaveu adjunt roig i verd ha emplaçat els republicans a “forçar CiU a fer un full de ruta social i contra la corrupció, a banda del full de ruta nacional que han avançat que faran”.

El que cal és fer fora CiU”

Davant de les eleccions, Mena ha considerat que “ara més que mai el que cal és fer fora CiU, perquè ja ha demostrat que no té en la seva prioritat els interessos dels més vulnerables del nostre país”. I ha avançat que EUiA treballarà per una confluència d'esquerres que pivoti sobre tres eixos: “la consulta amb garanties democràtiques que queda pendent; les polítiques socials diferents i contra l'austeritat que lidera CiU, i una lluita activa contra la corrupció”.

Contra la patrimonialització de la Diada

Pel què fa a la data triada per Mas, que implica que la campanya electoral arrenqui per la Diada, Mena també ha advertit que “des d'EUiA és que no permetrem que Mas intenti capitalitzar l'Onze de Setembre, perquè és la Diada de tots els i les catalanes”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Mena, portaveu adjunt d'ICV-EUiA, al faristol del Parlament, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA