Esquerra Unida i Alternativa
EUiA de Salt
 » Portada    » Notícies    » Documents    » Agenda    » Contacte  

Notícies


“La manifestació de l’11-S obre un nou cicle: el del dret a decidir i a exercir-lo”
Comunicat d'Esquerra Unida i Alternativa sobre la mobilització de la Diada nacional de Catalunya

Dimecres, 12 de Setembre de 2012

 

1. La manifestació de l'11-S ha estat massiva, pacífica i expressió de diverses reivindicacions nacionals i socials, i de cap manera pot ser menystinguda, ignorada, tergiversada o utilitzada. Una part significativa del poble de Catalunya ha parlat i queda clar que serà el conjunt de la ciutadania qui prendrà les seves decisions de forma sobirana i democràtica respecte a l'Estat, Europa i els mercats.

2. Esquerra  Unida i Alternativa (EUiA) valorem positivament aquesta mostra de civisme i de voluntat de sobirania, en la qual hem expressat l’exigència del dret a decidir i la voluntat que l’exercici d’aquest dret es faci efectiu. EUiA -conjuntament amb altres organitzacions polítiques i socials i també persones a títol individual- hem expressat, així mateix, el rebuig a les retallades dels governs de CiU i PP, que gestionen de manera antisocial la sortida de la crisi.

3. La manifestació de l’11 de Setembre obra un nou cicle, en el qual CiU ha de gestionar de forma immediata la millora del finançament de Catalunya, aturar les retallades i impedir uns pressupostos de la Generalitat que derivin en un quart paquet de mesures regressives, que degradarien encara més la nostra economia i la vida dels catalans i les catalanes.

El 20 de setembre el president Mas té l’oportunitat de separar-se de les polítiques centralistes i de retallades imposades pel president Rajoy i el seu govern, renunciant al suport del PP a la cambra catalana i no prestant-se a donar-li suport a les Corts de Madrid.

4. Si el 10 de Juliol de 2010 va marcar una fita, l'11 de Setembre de 2012 obre un nou període de decisions democràtiques, que tenen a veure amb un model de cohesió social de país que està sent desmantellat des de la Moncloa i des del Palau de la Generalitat. I té a veure també amb decisions vinculades a la relació entre Catalunya i l'Estat: ja no queda temps per seguir apostant per un model autonòmic superat on Catalunya no encaixa. EUiA apostem per desplegar un federalisme plurinacional, on el dret a decidir estigui reconegut, com a única oportunitat d'un encaix comú, on l'Estat espanyol té el repte d'entendre i atendre el sentiment nacional dels pobles que el conformen.

 

EUiA

 


Pancarta d'ICV-EUiA
Esquerra Unida i Alternativa de Salt