Esquerra Unida i Alternativa
EUiA de Salt
 » Portada    » Notícies    » Documents    » Agenda    » Contacte  

Notícies


TAULA RODONA: "Parlem de feina a Salt"
EUiA de Salt debat sobre precarietat laboral i pèrdua de drets

Dissabte, 06 de Abril de 2013

Aquest divendres una quarantena de persones van participar a l’acte organitzat per EUiA de Salt a la biblioteca Iu Bohigas, una taula rodona que sota el títol ‘Parlem de feina a Salt’ volia donar resposta a la preocupació de la ciutadania al voltant del món del treball. Va quedar palès, amb dades reals, les dificultats que es troben les persones quan intenten accedir a un lloc de treball. També es va parlar de la degradació constant de les condicions laborals dels que tenen feina, així com de l'augment de l'abús de les empreses sobre el seu personal atemorit per la possible pèrdua del lloc de treball. A l’acte també es va constatar que ara la majoria de llocs de treball es poden considerar precaris, donat que les contínues reformes laborals han intensificat la precarietat laboral, fent pagar la situació actual als més dèbils, com sempre.
 
Una companya d’EUiA de Salt va resumir així la situació actual: "De l’inconformisme i la unió de la gent en atur, passant per l'autoestima i el currículum per competències, arribem a la pèrdua dels drets laborals que van aconseguir els nostres avis, i l'obstinació dels governs de deixar-nos sense serveis públics".
Però davant d'aquest escenari, els ponents van assegurar que hi ha alternatives, que és necessària l'organització i la consciència de classe per enfrontar-se a aquells que es pensen que tenen la paella pel mànec. Les aportacions fetes per les persones convidades a l'acte van donar eines i noves maneres per afrontar aquesta situació. Recordem que treballar és un dret, al qual no es pot prohibir l'accés a ningú.

 

 

 


Parlem de feina a Salt


Parlant de l'afectació de la Reforma Laboral
Esquerra Unida i Alternativa de Salt